Naš projekt „Energija sunca za sretnije djetinjstvo“  jedan je od 12 projekata financiranih od strane Ininog zelenog pojasa u 2021.godini. Projekt je  usmjeren je na samoodrživi razvoj i štednju energije prostora za terapiju i aktivnosti pomoću životinja, ulaganjem u postojeći foto naponski sustav za proizvodnju električne energije te u ostale inovacije s ciljem prilagodbe lokalne zajednice klimatskim promjenama.

U razdoblju 1.5.2021. – 31.10.2021. nabavit će se oprema kojom će se pojačati snaga solarne elektrane, a za potrebe kvalitetnije provedbe terapijsko-rekreativnih programa Udruge. Također, s Ininim volonterima i širom zajednicom organizirat će se volonterska akcija uređenja prostora Udruge, pod nazivnom „Sunčana dol – INA“ s ukupno 50 volontera.

Uspješnom realizacijom planiranih aktivnosti projekta doprinijet će se samoodrživosti Udruge „Pegaz“ , korištenjem obnovljivih izvora energije te će se ojačati međusektorski odnosi, kao i volonterski doprinos u lokalnoj zajednici.  Za uključivanje u volonterske aktivnosti projekta, kontaktirajte nas!