DONATOR: Europski socijalni fond, Vladin Ured za Udruge

VRIJEME PROVEDBE: 28.12.2014.-28.12.2015.

Udruga “Pegaz”, Rijeka, nositelj je projekta pod nazivom “Formirnje i aktiviranje IT volonterske mreže u području TPK”. Partneri u projektu su udruga “Krila – terapijsko jahanje”, Zagreb i konjički klub “Eohippus” Vinkovci.

Osnovni ciljevi projekta
Osnovni ciljevi projekta jesu povećanje kapaciteta organizacija civilnog društve (OCD) u području terapije pomoću konja (TPK) većim volonterskim angažmanom zajednice, povećanje osposobljenosti volontera za pružanje direktnih socijalnih usluga u području TPK te povezivanje i razmjena iskustava između OCD iz područja TPK u cijeloj RH pomoću IT alata.

U okviru projekta, 50 volontera iz 3 različite županije dobili su osnovna znanja i mogućnost praktičnog rada u udrugama koje provode programe terapije pomoću konja. Dio volontera sudjelovao je u volonterskim kampovima na 3 lokacije (Rijeka, Zagreb, Vinkovici) te na studijskom putovanju u Sloveniju. Po završetku edukacije, svi volonteri, polaznici edukacije, pristupili su E- ispitu.

U sklopu projekta tiskan je i  “Metodički priručnik iz područja pedagoškog jahanja” sa  praktičnim  vježbama i zadacima koji se mogu koristiti u TPK. Više informacija o projektu može se pronaći na web stranici www.terapijapomocukonja.info