REKREATIVNI PROGRAM

Tijekom 2014.godine uočena je potreba za proširenjem redovne djelatnosti Udruge sa isključivo terapijskog programa na aktivnosti rekreacije i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za različite skupine članova/korisnika rekreativnog programa, što je regulirano Statutom Udruge. Rekreativni program Udruge prvenstveno je namjenjen za članove Udruge bez invaliditeta a više o tome kako postati naš član pogledajte u rubrikama „Udruga Pegaz – Članstvo u Udruzi“.

Za više informacija o rekreativnom programu Udruge kontaktirajte nas na 099/256-2432

  1. Program rekreacije i amaterskog sporta

Od 2015.godine Udruga „Pegaz“ redovna je članica Hrvatskog konjičkog saveza te je jedini aktivna organizacija na području grada Rijeke, koja svojem članstvu pruža uvjete i mogućnost za rekreaciju i amaterski sport iz područja konjaništva. Program rekreacije i amaterskog sporta odvija se u unaprijed dogovorenim terminima, pod stručnim vodstvom osposobljenog kadra i uz sigurnosnu jahaću opremu.

  1. Poludnevni izleti za ustanove predškolskog i osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja

Udruga surađuje sa dječjim vrtićima i osnovnim školama pri organizaciji poludnevnih izleta za djecu a s ciljem upoznavanja djece predškolske i osnovnoškolske dobi sa domaćim životinjama, poslovima na seoskom imanju te provođenja vremena na otvorenom, u prirodi. Za sudionike poludnevnih izeta moguće je jahanje, uređivanje konja, šetnje po obližnjim šetnicama, grupne igre na otvorenom… (ovisno o dobnoj skupini izletnika).

  1. Višednevni kampovi

 

Udruga raspolaže sa 3 smještajne jedinice (Bungalovi „Višnja“, „Dunja“ i „Marelica“) odnosno sa ukupno 15 ležajeva za prihvat različitih grupa korisnika iz zemlje i inozemstva. Uspješno su organizirani višednevni kampovi za skupine korisnika sa invaliditetom iz Slovenije i ljetni kampovi za volontere iz različitih krajeva RH.

  1. Organizacija proslava, rođendana i druženja članova

Prostor Udruge opremljen je za organizaciju različitih druženja – okupljanja članstva i prijatelja. Na zelenoj površini postavljeni su drveni stolovi i klupe koji se mogu pomicati na različite lokacije u voćnjaku. Udruga raspolaže dječjim igralištem sa ljuljačkama, klackalicom, penjalicom i toboganom za igru i druženje te prostorom za grupne igre. Prostor je dostupan isključivo za aktivnosti NA OTVORENOM te u slučaju lošeg vremena nije moguć prihvat većih grupa i izletnika. Udruga zadržava pravo otkazivanja rezervacije termina druženja u slučaju najave lošeg vremena.

Za više informacija o organizaciji druženja na prostoru Udruge kontaktirajte nas na 099/256-2432.