TEAM PEGAZ

Mirjana Stojnović

MIRJANA STOJNOVIĆ – osnivačica je i predsjednica Udruge sa završenim Edukacijsko-rehabilitacijskim studijom u Zagrebu (mag.logoped) i dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom s teškoćama u razvoju.

Licencirani je voditelj terapijskoj jahanja od strane HSTJ. Tijekom 2001.godine završava međunarodnu edukaciju (Slovenija, Švedska) i stječe naziv „Terapeut za izvođenje terapija pomoću konja“. Također, završava i edukaciju pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji za „Voditelja športsko-rekreacijskih aktivnosti za osobe s invaliditetom“. Ima položen usmeni i praktični ispit Hrvatskog konjičkog saveza – dresurna natjecateljska licenca. Sudjeluje u nacionalnim i međunarodnim turnirima u paradresuri kao trener (Italija, Velika Britanija).  Dobitnica je nagrade Hrvatskog paraolimpijskog  odbora za doprinos sportu osoba s invaliditetom (2013.).  Kao predavač,  sudjeluje na više seminara i kongresa (Hrvatska, Slovenija) na temu terapije  pomoću konja. Autor je Priručnika za izvoditelje različitih programa intervencija pomoću konja „Terapije, aktivnosti i učenje pomoću konja“.

Nikolina Stojnović

NIKOLINA STOJNOVIĆ –  po završetku studija ekonomije započinje svoju karijeru u neprofitnom sektoru, odnosno u Udruzi kao administrator i voditelj projekata/programa Udruge. Dodatno se educira iz područja projektnog menadžmenta i upravljanja projektnim ciklusima a započinje i svoj volonterski rad u programima terapije i aktivnosti pomoću konja. Ima položen usmeni i praktični ispit Hrvatskog konjičkog saveza – dresurna i endurance natjecateljska licenca. Slobodno vrijeme najviše provodi baš u Pegazu, u društvu životinja.

Petra Jardas

Magistra fizioterapije i licencirani Instruktor aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom koja  kroz dugogodišnje volontiranje u našoj udruzi stječe praktična znanja i vještine za rad kako s djecom s teškoćama u razvoju, tako i s volonterima. Ima položen usmeni i praktični ispit Hrvatskog konjičkog saveza – jahaću dozvolu. Početkom 2020.godine sudjeluje u Working Holiday programu, te se u Italiji dodatno educira iz područja konjaništva.  Rad u Pegazu omogućio joj je da spoji svoje dvije ljubavi – fizioterapiju i konje te da pomaže drugima.

Tamara Sremec

Psihologinja je sa dugogodišnjim iskustvom u savjetodavnom radu s različitim skupinama korisnika. U savjetodavnom radu vodi se znanjima iz kognitivno-bihevioralne terapije, mindfullness-a zasnovanog na kognitivnoj terapiji (engl. Mindfullness Based Cognitive Therapy) i terapije usmjerene na suosjećanje (engl. Compassion Focusec Therapy). Licencirana je voditeljica programa Rastimo zajedno (program podrške roditeljima male djece) i Rastimo zajedno Plus (program podrške roditeljima djece s teškoćama u razvoju). Ima položen usmeni i praktični ispit Hrvatskog konjičkog saveza – jahaću dozvolu. Osim toga, već dugi niz godina brine o svom konju i uživa u društvu svojih psećih i mačjih ukućana.

Michaela Bartesova

Rođena je 1985.godine u Češkoj gdje je sa 12 godina počela jahati, položila svoje natjecateljske licence i započela turnirsku karijeru. Nakon preseljenja u Hrvatsku (2015.) svoj fokus interesa nastavlja u dresuri i preponskom jahanju a također prakticira model „natural horsemanship“ ophođenju prema konjima. Ima položen usmeni i praktični ispit Hrvatskog konjičkog saveza  – dresurna i preponska natjecateljska licenca. Vjeruje kako svaki konj može biti sretan i pouzdan ukoliko smo mi strpljivi i otvoreni za učenje.

Bruno Brautović

Dugogodišnji volonter koji se u rad Udruge uključio kao korisnik terapijskog programa a sada u terapiji sudjeluje kao vodič konja i/ili asistent izvoditelju aktivnosti. U prosincu 2020.godine proglašen je najboljim volonterom u Primorsko-goranskoj županiji od strane Volonterskog centra Rijeka. Svoju ljubav prema konjima dokazuje i kao vješt jahač te posjeduje jahaču dozvolu Hrvatskog konjičkog saveza.