“Rijeka psihologije” u Pegazu, 23.02.2019.

posted in: Vijesti o udruzi Pegaz | 0

Dana 23.02.2019. s početkom u 10:30h na prostoru Udruge “Pegaz” održana je radionica “Pozitivni učinci životinja na psihičko stanje čovjeka”. Radionica je dio manifestacije “Rijeka psihologije 2019.” a provele su je Tamara Sremec i Jasmina Kardoš


Životinje su pratitelji u ljudskim životima od najranijih dana i naš se odnos s njima kroz povijest mijenjao. Unazad pola stoljeća počinje se razvijati i istraživati područje pozitivnog utjecaja životinja na psihičko zdravlje čovjeka. Interakcija između čovjeka i životinja povoljno djeluje na psihičko zdravlje čovjeka jer donosi spontanost, opuštenost, osjećaj sigurnosti, razvoj samopouzdanja, bezuvjetno prihvaćanje, smanjenje osjećaja usamljenosti i depresije, razvoj komunikacijskih i socijalnih vještina i dr. U novije vrijeme razvija se i područje uključivanja životinja u terapijske procese.
Sudionici su se tijekom radionice upoznali s načinima uključivanja životinja u terapijski proces, a imali su i priliku iskustveno doživjeti pozitivne učinke interakcije s terapijskim psom i konjem.