“Rijeka psihologije” u Pegazu, 23.02.2019.

posted in: Vijesti o udruzi Pegaz | 0

Dana 23.02.2019. s početkom u 10:30h na prostoru Udruge “Pegaz” održat će se radionica “Pozitivni učinci životinja na psihičko stanje čovjeka”. Radionica je dio manifestacije “Rijeka psihologije 2019.” a provest će ju Tamara Sremec i Jasmina Kardoš

Obavezna najava na: t.sremec@gmail.com ili 098/464-755

Životinje su pratitelji u ljudskim životima od najranijih dana i naš se odnos s njima kroz povijest mijenjao. Unazad pola stoljeća počinje se razvijati i istraživati područje pozitivnog utjecaja životinja na psihičko zdravlje čovjeka. Interakcija između čovjeka i životinja povoljno djeluje na psihičko zdravlje čovjeka jer donosi spontanost, opuštenost, osjećaj sigurnosti, razvoj samopouzdanja, bezuvjetno prihvaćanje, smanjenje osjećaja usamljenosti i depresije, razvoj komunikacijskih i socijalnih vještina i dr. U novije vrijeme razvija se i područje uključivanja životinja u terapijske procese.
Sudionici će se tijekom radionice upoznati s načinima uključivanja životinja u terapijski proces, a imat će i priliku iskustveno doživjeti pozitivne učinke interakcije s terapijskim psom i konjem.