Završen trogodišnji program Ministarstva RH 2014.-2017.

posted in: Vijesti o udruzi Pegaz | 0

Krajem svibnja 2017.godine završila je provedba našeg trogodišnjeg programa „Povećanje socijalne kompetentnost djece s teškoćama u razvoju, integracijom unutar grupe vršnjaka“ (2014.- 2017.), financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U trogodišnjem razdoblju, Program je obuhvatio ukupno 774 direktnih korisnika – djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz Primorsko-goranske županije, od čega je 91 dijete s teškoćama u razvoju i 6 odraslih osoba s invaliditetom. Jedan od ciljeva Programa je umrežavanje različitih pravnih subjekata iz područja socijalne skrbi djece s teškoćama u razvoju i/ili odgojno-obrazovnih ustanova te se u samu provedbu uključilo 10 suradničkih organizacija sa područja Primorsko-goranske županije, koje su temeljem potpisanih Sporazuma o suradnji, koristili termine terapije pomoću konja za svoje korisnike/štićenike/članove.

Također, za vrijeme svog trajanja, Program je osigurao 5 radnih mjesta različitih struka u Udruzi „Pegaz“ i 2 stručna suradnika (prof.psiholog, učitelj, fizioterapeut, mag.logoped) te je uključio 19 volontera, čime se doprinosi porastu društvenog kapitala zajednice i razvoju civilnog sektora općenito. U obliku poludnevnog boravka/izleta na prostor Udruge, u trogodišnjem razdoblju, Program je uključio 30 ustanova predškolskog i osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja/udruga Primorsko-goranske županije  sa ciljem promicanja i upoznavanja djece sa životinjama, vršnjacima i  aktivnim boravkom u prirodi.

Od 30 uključenih ustanova/udruga, njih 10 u Program je uključilo  97 djece/osoba s teškoćama u razvoju/s invaliditetom s ciljem integracije svojih korisnika/štićenika/članova u grupu vršnjaka bez teškoća u razvoju (zajedničko sudjelovanje u programskim aktivnostima, pedagoške radionice s životinjama).