Partneri projekta:

Program se provodi u vremenskom razdoblju 2020.- 2022. i financijski je podržan od strane Ministarstva zdravstva i Primorsko-goranske županije. Programske aktivnosti usmjerene su na ciljane skupine u riziku od socijalne isključenosti  te potiču prevenciju institucionalizacije.

U sklopu programa pokrenut će se pilot program inkluzivnog volontiranja u koji će se aktivno uključiti korisnici ustanova a s ciljem poticanja boravka na otvorenom, razvijanja radnih navika i zdravih socijalnih odnosa te prevencije razvoja kroničnih bolesti kod direktnih korisnika.

Tijekom trogodišnje provedbe programa, planira se održavanje minimalno  15 praktičnih radionica na temu održivog okoliša, zdrave prehrane, tjelovježbe i terapije pomoću životinja te evaluacija uključenih korisnika.

Posjet grupe iz Dječjeg doma „Tić“ – ožujak 2020

Dolaskom grupe iz Dječjeg doma „Tić“ započela je provedba trogodišnjeg programa „Poboljšanje fizičkog, psihičkog i socijalnog zdravlja kod djece i odraslih u riziku od socijalne isključenosti“.

Za prvi susret odabrali smo aktivnosti pripreme i jahanja konja te međusobnog vođenja konja i druženja u grupi vršnjaka.

Druženje korisnika i zaposlenika Doma za odrasle osobe „Turnić“ – lipanj 2020

Popuštanjem mjera nadležnih stožera i dolaskom toplijeg vremena, korisnici i zaposlenici Doma za odrasle osobe „Turnić“ boravili su na našem prostoru u veselom i opuštenom druženju uz roštilj i gitaru.

Za korisnike Doma organizirana je grupna tjelovježba u prirodi uz vježbe razgibavanja i opuštanja a upoznali su i naše životinje s kojima će se družiti i u buduće.